В ЄС закликали Кремль зупинити війну в Україні: ви все одно нас не розділите

Четвер, 14 липня 2022, 12:35

Віцепрезидент Єврокомісії з питань клімату Франс Тіммерманс заявив у Празі, що Європа єдина і не може бути розділеною через вторгнення Росії в Україну - на його думку, це єдиний меседж, який можна направити Кремлю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Тіммерманс заявив, що Європа стикається з найбільшим викликом, спричиненим агресією та варварством режиму Владіміра Путіна, і має забезпечити власну солідарність та єдність.

"Єдине повідомлення, яке ми можемо надіслати Кремлю: ми єдині, ви не зможете нас розділити", - сказав віцепрезидент Єврокомісії та закликав: "Тож припиніть цю війну, тому що ви не розділите Європу".

Він запевнив, що поки Україна не відновить повний суверенітет, Європа залишатиметься з нею повністю солідарною.

"Україна є країною-кандидатом до ЄС, і ми будемо тісно співпрацювати, але для цього ми повинні бути єдиними. Робота над вирішенням кліматичної кризи є частиною створення цієї єдності", - сказав Тіммерманс.

Заступник голови Єврокомісії перебуває в Празі на дводенній неформальній зустрічі міністрів навколишнього середовища ЄС, яка завершується сьогодні. Він повідомив, що запропонує міністрам заснувати День пам'яті жертв кліматичної кризи. Він звернув увагу на жертви, спричинені нерегулярними погодними умовами, викликаними зміною клімату.

Чехія головує в Раді ЄС у другому півріччі 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.