Росія назвала нові умови переговорів з Україною: ані слова про "денацифікацію"

Четвер, 14 липня 2022, 17:13

Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко заявив, що Москва не відмовляється від переговорів із Києвом, але висуває до нього низку умов – серед них він не згадав так звані "денацифікацію" та "демілітаризацію".

Як повідомляє "Європейська правда", про це Руденко заявив в інтерв’ю російському "Интерфаксу".

"Російський підхід залишається незмінним: майбутня угода має фіксувати нейтральний, позаблоковий і без'ядерний статус України, визнання територіальних реалій, що склалися, зокрема нинішній статус Криму, а також "Донецької" та "Луганської народних республік", - заявив він.

За словами Руденка, "якщо Україна висловить бажання повернутися за стіл переговорів, ми готові позитивно відреагувати", але Росія очікує на відповідь Києва на її "пропозиції", а також "буде порівнювати із ситуацією "на землі", яка поступово змінюється".

"Як зазначив президент Росії Путін, ми від переговорів не відмовляємося, але ті, хто від них відмовляється, повинні знати, що чим далі, тим складніше їм буде з нами домовлятися", - наголосив заступник глави російського МЗС.

Також Руденко традиційно звинуватив Захід у тому, що він не дає Україні почати "мирні переговори" з Росією.

Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що між Україною і Росією станом на зараз не ведуться переговори, оскільки "немає що обговорювати".

Після зустрічі делегацій України та Росії у турецькому Стамбулі наприкінці березня переговори про завершення війни фактично зупинилися.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Ліз Трасс вважає, що мирні переговори з Росією потрібно вести тільки після її поразки в Україні. Своєю чергою міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наразі не бачить можливості переговорів із Росією.

Читайте також: Гарантії безпеки дорогою до НАТО: що у Зеленського хочуть запропонувати Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.