У Британії вперше оголосили надзвичайну ситуацію через спеку

П'ятниця, 15 липня 2022, 16:59

У Британії оголосили надзвичайну ситуацію після того, як вперше було видано червоне попередження про сильну спеку, коли температура може досягати 40 градусів за Цельсієм.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BBC.

Найвище попередження Метеослужби, що означає наявність ризику для життя, охоплює територію, включаючи Лондон, Манчестер і Йорк у понеділок і вівторок.

Агентство охорони здоров’я Британії також оголосило найвищий четвертий рівень попередження про спеку для органів охорони здоров’я.

У британському уряді заявили, що попередження Метеослужби розглядається як надзвичайна ситуація національного масштабу, а офіційні особи продовжать зустрічі в п’ятницю та на вихідних, щоб обговорити реакцію.

Очікується, що на початку наступного тижня у Великій Британії погода буде спекотною, але в Шотландії та Північній Ірландії температура буде в районі 30 градусів, а не понад 30 градусів, прогнозованих у деяких частинах Англії та Уельсу.

Метеорологічна служба повідомила, що спекотна погода спричинена високим тиском над Великою Британією та гарячим повітрям, що надходить з південної Європи.

Хвиля спеки, яка поширюється Європою, викликала лісові пожежі в Португалії, Франції та Іспанії.

У Великій Британії вперше оголошено червоне попередження про спеку, хоча система попередження про сильну спеку була запроваджена лише у 2021 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.