Німеччина хоче дати Молдові 60 мільйонів євро допомоги через війну в Україні

П'ятниця, 15 липня 2022, 19:34

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у п’ятницю оголосила про наміри Берліна виділити Молдові 60 мільйонів євро допомоги, щоб подолати наслідки повномасштабної війни в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на FAZ.

Зазначається, що 40 мільйонів євро допомоги будуть спрямовані на компенсацію вартості електроенергії та опалення для домогосподарств, а ще 20 – для програм з енергоефективності та покращення перевірок на кордоні.

Як зазначає NewsMaker, Німеччина також планує надати додаткову фінансову підтримку сім'ям біженців із України.

"Ми також надаємо додаткову фінансову підтримку біженцям та їхнім родинам. Вкрай важливо подбати про дітей-біженців та інтегрувати їх до молдавських навчальних закладів", – заявила Бербок на конференції глав зовнішньополітичних відомств у Бухаресті.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Молдова з населенням 2,6 мільйона людей прийняла сотні тисяч українських біженців. Водночас понад 7 тисяч українських громадян запросили політичний притулок у Молдові.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду сказала, що Молдові потрібно готуватися до режиму економії енергоресурсів цієї зими, та пояснила ситуацію тим, що "не збирається продавати частину країни" задля дешевшого газу з Росії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: