Швейцарський кантон дозволив відстріл вовків, які нападають на корів

П'ятниця, 15 липня 2022, 19:53

Швейцарський кантон Граубюнден у п’ятницю дав дозвіл на відстріл двох молодих вовків, чия зграя почала нападати на корів на додаток до її традиційної здобичі овець та кіз.

Про це йдеться в публікації Reuters, пише "Європейська правда".

Це рішення підкреслює загальнонаціональні суперечки про те, як поводитися з більш ніж сотнею вовків у Швейцарії, чий статус під охороною дошкуляє фермерам, які прагнуть захистити свої стада від хижаків.

Влада Кантону заявила, що їй довелося діяти після того, як так звана беверинська вовча зграя в середу так сильно роздерла дорослу корову, що її довелося приспати. За кілька днів до цього зграя вбила ще одну корову в цьому районі.

У 2020 році швейцарські виборці на референдум вирішили не послаблювати обмеження на відстріл вовків, які вважаються загрозою для худоби.

Цей референдум підкреслив розбіжності між міськими виборцями, які прагнуть захистити дику природу, та сільськими, яким доводиться мати справу з вовками.

Швейцарський федеральний закон каже, що вовків можна відстрілювати тільки після того, як вони напали на певну кількість худоби і в їхній зграї з'явилося потомство, що й відбулося у цьому випадку.

Нагадаємо, у Словаччині включили вовка до числа захищених тварин, і відстріл вовків став кримінальним злочином з 1 червня 2021 року.

А в Бельгії вовк якось напав на домашнього кенгуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.