У Канаді порівняли участь Росії у G20 з "присутністю палія на зустрічі пожежників"

Неділя, 17 липня 2022, 10:58

Віцепрем’єрка і міністерка фінансів Канади Христя Фріланд засудила присутність Росії на зустрічі глав міністерств фінансів "Групи двадцяти" на індонезійському Балі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

"Присутність Росії на цій зустрічі – це наче запрошення палія на зустріч пожежників. Це тому, що Росія несе пряму й особисту відповідальність за протиправне вторгнення в Україну та його економічні наслідки, які відчуваємо всі ми", – сказала Фріланд в телефонному інтерв’ю.

Росії не місце на зустрічах G20 - міністр фінансів США

Вона додала, що на міністерській зустрічі "Групи двадцяти" Канада чітко заявила, що російська присутність є "недоречною і, щиро кажучи, абсурдною", а російські технократи несуть не меншу відповідальність за війну, що і російській генерали.

Фріланд водночас підтримала рішення передати Німеччині турбіну для "Північного потоку-1", пояснивши це "енергетичними викликами, перед якими постала Німеччина та багато наших європейських партнерів".

Міністри фінансів "Групи двадцяти" протягом п’ятниці та суботи обговорювали рішення продовольчої та енергетичної криз. Як і на попередній зустрічі G20 на рівні міністрів закордонних справ, спільного комюніке узгоджено не було.

Нагадаємо, у липні міністри закордонних справ країн G7 влаштували бойкот Сєргєю Лаврову на зустрічі G20 в Індонезії.

Вони не прийшли на вечерю з усіма міністрами країн-членів G20, організовану господаркою зустрічі  Індонезією, а традиційне фото зустрічі не відбулося через присутність Лаврова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.