Аеропорт Лондона призупиняв роботу через спричинений спекою дефект злітної смуги

Понеділок, 18 липня 2022, 20:49

Рейси до та з британського лондонського аеропорту Лутон були тимчасово припинені в понеділок через високу температуру, яка спричинила дефект на злітно-посадковій смузі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

У понеділок температура піднялася вище 37 градусів за Цельсієм у деяких частинах Англії, і, за прогнозами, у понеділок або вівторок досягне нових рекордних значень вище 38,7 градусів за Цельсієм.

Аеропорт повідомив, що його злітно-посадкова смуга була знову відкрита о 17:05 за Гринвічем після призупинення польотів о 15:22.

Аеропорт повідомив у дописі у Twitter, що польоти були призупинені, щоб забезпечити "ремонт злітно-посадкової смуги після того, як висока температура поверхні призвела до підйому невеликої частини".

Британські ЗМІ також повідомили, що через спеку "розплавилась" злітно-посадкова смуга авіабази Бріз Нортон, водночас Королівські ВПС Британії запевнили, що продовжували виконувати операції завдяки альтернативним аеродромам.

Як повідомлялося, цього тижня у Великій Британії може бути найспекотніший день за всю історію спостережень, а температура, за прогнозами, підніметься до 41 градуса за Цельсієм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: