Сирія, яка визнала окуповані "Л/ДНР", розірвала дипломатичні відносини з Україною

Середа, 20 липня 2022, 10:24

Сирія оголосила про розрив дипломатичних відносин з Україною після відповідного рішення Києва.

Про це повідомило державне сирійське агентство SANA.

"Сирійська Арабська Республіка ухвалила рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною відповідно до принципу взаємності та у відповідь на українське рішення уряду з цього приводу", - цитує агентство заяву МЗС Сирії.

Сирійська сторона також заявила, що український уряд практично розірвав відносини із Сирією з 2018 року, "коли він відмовив у продовженні резидентських віз сирійським дипломатам, які працюють у сирійському посольстві в Києві".

30 червня Україна оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Сирією, запроваджує торговельне ембарго та інші економічні санкції щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

Рішення було ухвалено у відповідь на визнання Дамаском "незалежності" окупованих Росією території Луганської та Донецької областей.

У зв’язку зі злочинами режиму Башара Асада проти сирійського народу українська сторона закрила посольство України в Дамаску іще у 2016 році, а також у 2018 році наказала закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

Нагадаємо, Україна також розірвала дипломатичні відносини з Північною Кореєю після того, як Пхеньян визнав "незалежність" окупованих Росією територій.

Дивіться нове відео "Європейської правди" щодо дій КНДР - Хто погодився визнати "Л/ДНР"? Що це змінить для Росії та Путіна? Пояснюємо

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.