Німеччина планує міграційну реформу, щоб привабити іноземних спеціалістів

Середа, 20 липня 2022, 19:03

Німеччина, яка зіткнулася з нестачею робочої сили, що сприяє стрімкому зростанню інфляції, планує реформи своєї імміграційної системи, щоб зробити її більш привабливою для кваліфікованих працівників.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Міністр праці Губертус Гайль і міністр внутрішніх справ Ненсі Фаззер заявили, що вони хочуть перетворити Німеччину на місце імміграції.

"Якщо ми хочемо залучити розумних людей, ми повинні запропонувати їм більше, ніж просто простіші процеси", — заявили вони.

"Ми конкуруємо в пошуку кваліфікованої робочої сили з такими країнами, як Сполучені Штати, Канада та Австралія. Ми говоримо про хороші робочі місця, робочі місця з колективними переговорами про оплату праці" - пояснили міністри.

Потреба найбільшої економіки Європи у кваліфікованій робочій силі не зменшується, посилюючись через старіння населення країни. У червні майже 40% роботодавців у машинобудівному секторі відчували нестачу.

Конкуренція за кваліфіковану робочу силу посилилася в усьому світі, особливо в галузях, де пандемія COVID-19 нормалізувала роботу вдома, що призвело до зменшення різниці в оплаті праці між багатими країнами та економіками, що розвиваються.

Німецькі політики сподіваються, що сильний захист праці та закони про права людини в країні допоможуть залучити кваліфікованих іноземних працівників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: