В Естонії кількість добровольців у лавах військових строкової служби зросла до 63%

Середа, 20 липня 2022, 20:07

Цього тижня понад 1900 молодих людей розпочали 11-місячну службу у підрозділах Силах оборони Естонії, при цьому майже дві третини призовників прийшли служити добровільно.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Якщо 2019 року частка добровольців становила 29%, то тепер цей показник досяг 63%.

"Те, що відбувається в світі, торкнулося всіх. Про це свідчить і велика частка добровольців серед призовників літнього призову - майже дві третини. Сильне бажання молоді брати участь у забезпеченні безпеки та захисту незалежності своєї країни видно неозброєним поглядом. Ціную їхню запопадливість і готовність", - сказав командувач Силами оборони генерал-лейтенант Мартін Херем.

Крім того, він зазначив, що збільшення числа добровольців також говорить про хорошу роботу офіцерів, унтер-офіцерів та чиновників при організації строкової служби.

"До того ми інвестували у розвиток можливостей занять спортом та проведення вільного часу. Ми бачимо оцінку суспільства всією нашою системою підготовки збройного резерву", - додав Херем.

Понад тисячу призовників розпочали службу в 1-й піхотній бригаді. Ряди Командування кібероборони поповнили 165 осіб, у тому числі 12 колишніх учнів Кехтнаського центру професійної освіти – майже всі випускники курсу механіків, які пройдуть в армії практику. Цей проєкт запустили минулого року, через нього пройшло семеро людей.

Заявку на проходження служби у сфері ІТ Командування кібероборони подало щонайменше 12 студентів Тартуського університету. Є й інші приклади поєднання служби з практикою: так вчинили учні Талліннського політехнікуму, Ярваського центру професійного навчання та інших навчальних закладів.

Загалом 63% призовників, у тому числі 35 дівчат, виявили бажання пройти строкову службу добровільно. Військовослужбовці липневого призову служать 11 місяців. Вони можуть отримати підготовку командира, спеціаліста чи водія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.