Туристів у Венеції просять пити воду з фонтанів, а не пластикових пляшок – забагато сміття

Середа, 20 липня 2022, 22:19

Влада Венеції звернулася до туристів з проханням використовувати для питання понад сотню громадських фонтанів, а не бутильовану воду, оскільки через пластикові пляшки лишається багато сміття.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на La Repubblica.

За оцінками влади Венеції, на туристів припадає від 28% до 40% усього сміття, що накопичується в місті. Вона хоче збалансувати присутність у місті гостей із необхідністю боротися з тривалою проблемою відходів.

Для жителів і гостей Венеції вже створено мобільний додаток, який дозволяє відкрити карту з місцем розташування всіх 126 фонтанів з питною водою – вони, кажуть у владі Венеції, розташовані на відстані 100 метрів один від одного.

"Більше використання безкоштовної питної води призводить до зменшення відходів, але це також означає, що менше пляшок потрапляють до історичного центру – що означає менше забруднення та менше транспорту", – пояснює відповідальний за дорожній рух Венеції Альберто Чінеллато.

Крім вирішення проблеми з відходами, у Венеції сподіваються за допомогою нової ініціативи допомогти зекономити – адже вода у фонтанах безкоштовна, на відміну від бутильваної.

Як повідомлялося, з січня 2023 року італійська Венеція планує стягувати у відвідувачів плату за вхід – вона стане першим у світі містом, що має таке правило.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.