Нідерланди не продовжуватимуть дозволи на проживання неукраїнців, які тікають від війни

Четвер, 21 липня 2022, 10:59

Нідерланди не будуть продовжувати посвідки на проживання для неукраїнців, які мали посвідку на тимчасове проживання в Україні до виїзду з країни.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Рішення стосується громадян третіх країн, яким було надано дозвіл на тимчасове проживання в Україні з метою роботи чи навчання.

Уряд заявив, що для "полегшення навантаження на муніципалітети" на них більше не поширюватиметься Директива ЄС про тимчасовий захист, яка забезпечує права тих, хто в'їхав до блоку з України після російського вторгнення.

Регіони, муніципалітети та Служба імміграції та натуралізації зафіксували різке збільшення громадян третіх країн, які в'їжджають до країни через інші країни ЄС.

"Вкрай важливо, щоб ми пропонували захист людям, які не в безпеці у своїй країні. У той же час ми не хочемо перевантажувати муніципалітети. Ця зміна в політиці дозволяє нам зосередитися на наданні житла та послуг людям, які їх потребують", – сказав державний секретар з питань юстиції та безпеки Ерік ван дер Бург.

У 2021 році 250 792 людини іммігрували до Нідерландів – на 29 939 більше, ніж роком раніше, але приблизно на 19 000 менше, ніж у 2019 році. Зменшення в 2020 році відбулося через обмеження на подорожі через COVID-19, але кількість продовжила зростати після скасування обмежень.

Цей захід не матиме зворотної сили, тобто будь-хто, хто був законним резидентом України та зареєстрований у нідерландській базі особистих даних до 19 липня, буде і надалі захищений Директивою про тимчасовий захист до 4 березня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Ірландія призупинила безвізовий режим для біженців із більшої частини Європи, щоб звільнити місце для українців.

Крім того, уряд Великої Британії змінив правила в’їзду для біженців у межах програми "Дім для України", дозволивши українським дітям перетинати кордон без супроводу батьків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: