В МЗС розповіли, навіщо Росії фейки про розкрадання західної зброї в Україні

Четвер, 21 липня 2022, 16:06

Офіційний представник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що Росія розповсюджує неправдиві повідомлення про нібито нецільове використання західної зброї, аби зірвати її постачання.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Тоді як наші партнери обіцяють збільшити військову допомогу, а російські війська несуть більше втрат, Росія поширює фейкові новини про нецільове використання зброї, наданої Україні. Не вводьте себе в оману. Вони роблять це, щоб зірвати постачання зброї, яка відіграє вирішальну роль у звільненні території України", – написав Ніколенко у Twitter.

Нагадаємо, у резонансному інтерв’ю "Європейській правді" конгресвумен Вікторія Спартц наголосила на нібито перепонах у встановленні нагляду за американською військовою допомогою Україні.

Після цього США, ЄС і НАТО заявили, що не мають претензій до використання Україною західної зброї, а Верховна Рада підтримала створення комісії для нагляду за постачанням західної зброї в Україну.

А міністр оборони Олексій Резніков за підсумками четвертого засідання Контактної групи з питань оборони України повідомив, що буде пришвидшено перехід на систему контролю над зброєю стандарту НАТО LOGFAS.

Читайте також: "Почалася скоординована російська спецоперація зі зриву постачання зброї із США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: