Третя країна ЄС виступила проти планів Брюсселя щодо скорочення споживання газу

Четвер, 21 липня 2022, 17:07

Грецький уряд проти пропозиції Європейського Союзу добровільно скоротити споживання газу на 15%, починаючи з наступного місяця, щоб пом’якшити можливу повну зупинку поставок з Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ekathimerini.

"Уряд в принципі не погоджується з пропозицією Комісії щодо 15% скорочення споживання природного газу", — заявив речник уряду Янніс Економу на брифінгу для преси.

Виступаючи раніше на телеканалі Skai, міністр енергетики Костас Скрекас заявив, що 70% імпортованого Грецією природного газу використовується для виробництва електроенергії, а це означає, що будь-які скорочення вдарять по домогосподарствам і підприємствам.

Він також сказав, що країна вже висловила свою незгоду з пропозицією та "вжила всіх необхідних заходів" для забезпечення поставок.

Подібну реакцію висловили Іспанія та Португалія.

Нагадаємо, Європейська комісія запропонувала план скорочення попиту на газ, щоб скоротити використання газу в Європі на 15% до наступної весни.

Комісія настійно закликає всі держави-члени розпочати інформаційні кампанії для широкомасштабного сприяння скороченню опалення та охолодження у приватних будівлях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.