Майже 60% поляків вважають, що країна рухається в неправильному напрямку

Четвер, 21 липня 2022, 19:53

58% жителів Польщі вважають, що країна рухається в неправильному напрямку, тоді як протилежної думки дотримуються 27% респондентів.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polsat, про це свідчить опитування агенції CBOS.

Опитування показує вплив зростання інфляції - прогнози умов і якості життя поляків погіршилися. Стурбованість станом економіки Польщі, зафіксований у червні, залишається високою, і респонденти прогнозують, що економічна ситуація в країні найближчим часом не зміниться.

Якщо порівняти з попереднім опитуванням, здійсненим у червні, все ще переважає побоювання щодо погіршення загальної ситуації в Польщі протягом наступного року – у це вірять 52% опитаних, 25% вважають, що ситуація не зміниться, 13% – що покращиться.

Поточну політичну ситуацію в Польщі більшість (47%) також оцінює як погану; нейтрально щодо неї висловилися 27% респондентів, 19% вважають її гарною. При цьому 44% вважають, що в наступному році вона зміниться на краще, 32% – що погіршиться.

Що стосується економічної ситуації, то 47% поляків її вважають негативною, 28% – як нейтральну, а 20% – як добру. Так само 47% респондентів стверджують, що в наступному році вона погіршиться, 28% – що не зміниться, а 12% не змогли дати відповіді.

Опитування CBOS відбувалося з 27 червня по 7 липня серед повнолітніх жителів Польщі. Вибірка становила 1084 людини, з яких 62,1% відповідали на питання під час особистого інтерв’ю, 23,4% – телефоном, а 14,5% – шляхом самостійного заповнення онлайн-опитування.

Як повідомлялося, сім з десяти поляків хочуть, щоб українці, які втекли від війни в Україні, працювали на своє утримання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.