Британські ВМС відстежили рух російських атомних субмарин у Північному морі

фото
П'ятниця, 22 липня 2022, 17:53

Військовий корабель Королівського флоту Британії відстежив рух двох російських підводних човнів, коли вони зайшли в Північне море.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні ВМС Британії.

фото ВМС Британії
фото ВМС Британії

Британський мисливець за підводними човнами HMS Portland був на вахті, коли підводний човен з крилатими ракетами "Сєвєродвінськ" і ударний підводний човен типу "Акула" "Вепрь" здійснювали підводну подорож на південь уздовж узбережжя Норвегії з Арктики.

Фрегат спостерігав за підводними човнами, коли вони по черзі спливали на поверхню в Північному морі, на північний захід берегів Норвегії 16 і 19 липня, перш ніж сили НАТО і Балтії взяли на себе виконання обов’язків, коли човни продовжили курсувати в Санкт-Петербург на святкування Дня ВМФ Росії в 31 липня.

Portland і його спеціалізований гелікоптер Merlin — обидва оснащені передовими гідролокаторами, датчиками й торпедами для операцій полювання на підводні човни — доповідали про рух човнів російського Північного флоту.

Один із нових далекобійних морських патрульних літаків Королівських ВПС, P8 Poseidon, також тісно співпрацював з HMS Portland для полювання та відстеження підводних човнів.

Ця операція відбулася незабаром після того, як HMS Portland взяв участь у перших навчаннях НАТО з пошуку підводних човнів. Це великомасштабне спільне навчання виявилося ідеальною прелюдією для такого типу живих операцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: