Українські моряки проходять навчання у Шотландії

П'ятниця, 22 липня 2022, 19:35

У межах програми допомоги Великої Британії військовослужбовці Військово-морських Сил України проходять підготовку на території Шотландії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Точне місце проведення навчань не розголошується з міркувань безпеки. Відомо, що на місці присутні заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов та міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі.

Як зазначається, моряки вчаться поводженню зі зброєю, тактиці контролю пошкодженнь і керуваню механізмами на суднах класу Sandown Minehunter, два з яких Україна має придбати в Британії відповідно до минулорічної угоди.

"Очевидно, що зараз в Україні дуже складна ситуація. Ми всі розуміємо невідкладність поставленого завдання. Тому працювати з українським флотом, який неймовірно зосереджений на виконанні роботи – це професійний привілей. І це надихає мою команду на можливість дати їм найкращу можливу підготовку ", – розповів BBC капітан міношукача британського Королівського флоту, який брав участь у навчанні.

Польща може навчати в себе українських військових – міністр оборони

Загалом станом на зараз у програмі навчань українських військових на території Великої Британії беруть участь понад 1000 британських військовослужбовців.

Нагадаємо, програму підготовки українських військових на британській території Володимиру Зеленському запропонував прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час червневого візиту до Києва.

Тоді британський прем’єр уточнив, що військові Сполученого Королівства можуть забезпечити підготовку до 10 тисяч українських військовослужбовців кожні 120 днів.

На початку липня міністр оборони Британії Бен Воллес підтвердив, що перша ротація українських військових прибула до Великої Британії для навчань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.