Німеччина передала українським рятувальникам тягачі та електрогенератори

фото
Понеділок, 25 липня 2022, 21:31

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер і міністр праці і соціальних справ ФРН Губертус Гайль під час візиту до Києва в понеділок передали Державній службі з надзвичайних ситуацій два тягачі та тринадцять електрогенераторів.

Як передає "Європейська правда", про це повідомило міністерство внутрішніх справ України.

За словами глави МВС Німеччини, надання чергового траншу німецької допомоги є свідченням "солідарності Німеччини з усім українським народом, який протистоїть загарбницькій війні, розв’язаній Росією".

 
Фото: МВС України

Своєю чергою федеральний міністр праці і соціальних справ ФРН Губертус Гайль сказав, що Німеччина піклується про майже 900 тисяч українських біженців, роблячи все для того, аби їхнє перебування поза домом було спокійним та повноцінним.

Як зазначив голова ДСНС Сергій Крук, з початку повномасштабного вторгнення Росії Німеччина передала українським рятувальникам матеріальну допомогу на загальну суму понад 500 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в Україну з візитом у понеділок прибули німецька міністерка внутрішніх справ Ненсі Фазер і міністр соціальних питань Губертус Гайль. У межах візиту міністри відвідали зруйнований російськими військами Ірпінь та зустрілися з українськими посадовцями.

Для Фазер та Гайля це перший візит в Україну з початку війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.