Італійська Ломбардія затвердила план свідомого споживання води

Вівторок, 26 липня 2022, 19:03

Італійська Ломбардія затвердила новий план-політику для переходу до більш раціонального, усвідомленого та сталого споживання води. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Ansa.

Метою плану називають покращення захисту водних ресурсів регіону в умовах зміни клімату. У документ внесли у тому числі зміни до плану управління басейном річки По від 2021 року. 

Минулого тижня губернатор регіону Аттіліо Фонтана заявив, що через посуху резерви води для потреб сільського господарства майже закінчилися..

Відповідальний за питання довкілля Маттео Марнаті у регіональному уряді П’ємонту також заявив, що регіон через посуху фактично вичерпав свої ресурси і час економити "кожен літр води". 

Він заявив, що П’ємонт готує "план Маршалла" на майже 1 млрд євро для своєї водної інфраструктури, щоб адаптуватися до змін клімату. 

Тим часом керівник регіону Венето Лука Зая заявив, що рівень проникнення солоної води з моря вверх по руслу річки По досягло рекордного рівня - 21 км замість типових 300-400 метрів. 

Одна з фермерських асоціацій прогнозує зниження врожайності зернових на майже 45% через спеку й посуху.

Нагадаємо, на початку липня у п’яти італійських регіонах оголосили надзвичайний стан через рекордну посуху.  

Лодовики в Альпах цього року можуть втратити найбільшу масу за приблизно 60 років від початку ведення спостережень за ними.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: