У Італії визначили приблизну вартість римського Колізею

Вівторок, 26 липня 2022, 23:06

Оцінна вартість однієї з найвідоміших пам’яток Італії – Колізею, місця гладіаторських боїв у Стародавньому Римі та найбільшого амфітеатру тієї доби, – була оцінена консалтинговою компанією Deloitte у 77 мільярдів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Вартість Колізею була підрахована зокрема шляхом опитування людей, скільки вони готові за нього заплатити, навіть якби безпосередньо не використовували його й не мали б із нього жодної прямої вигоди.

З’ясувалося, що жителі Рима були готові віддати в середньому по 90 євро на утримання пам’ятки, тоді як італійці з інших регіонів – по 57 євро. Також враховувалася вартість останнього капітального ремонту Колізею – 25 мільйонів євро.

 
Фото: Alamy

Як зазначає Deloitte, сьогодні Колізей забезпечує близько 42,7 тисячі робочих місць, а також збільшив вартість нерухомості в сусідніх районах Рима на загальну суму в 400 мільйонів євро.

"Окрім прямих витрат, пов’язаних із відвідуванням Колізею, останній сприяє розвитку туризму в більш широкому плані, приваблюючи до Риму та Італії тих туристів, які інакше не відвідали б країну чи принаймні не залишилися б на такий самий проміжок часу", – йдеться у звіті.

До пандемії коронавірусу Колізей був найбільш відвідуваним туристичним місцем в Італії та одним із найбільш відвідуваних місць світу: щороку він приносив близько 1,4 мільярда євро туристичних доходів Італії.

Колізей був зведений на честь династії римських імператорів Флавіїв, які фінансували його будівництво. Амфітеатр слугував сценою для гладіаторських боїв, полювання на тварин і навіть імітацій морських битв, вміщуючи в найкращі часи 80 тисяч людей.

У наступному році в межах ремонтних робіт планується додати до Колізею рухому дерев’яну підлогу, щоб дати туристам можливість відчути себе гладіаторами, побувавши всередині арени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.