CША виділили нове фінансування на гуманітарну та кризову підтримку України

Четвер, 28 липня 2022, 09:15

Посол України в США Оксана Маркарова розповіла про виділення двох нових пакетів фінансової підтримки Сполученими Штатами у зв’язку з війною в Україні. 

Про це посол написала на своїй Facebook-сторінці, пише "Європейська правда".

Мінфін США підписав угоду з ЄБРР про внесок у 500 млн доларів для підтримки України та інших постраждалих країн.   

Поляки витратили на допомогу біженцям з України близько $2 млрд - оцінка

Внесок США дасть можливість забезпечити щонайменше 1 млрд дол фінансування з боку ЄБРР для надання негайної кризової підтримки переважно Україні, включаючи для забезпечення потреб енергетичної безпеки, продовольчої безпеки, у тому числі через підтримку критично-важливої транспортної інфраструктури та логістики, а також пряму фінансову підтримку фермерів та експортерів, підтримки вразливого населення та внутрішньо-переміщених осіб.

Крім того, Агентство США з міжнародного розвитку USAID виділяє додаткові 74 млн доларів для гуманітарної допомоги Україні

Це додаткове фінансування буде спрямоване на забезпечення постраждалих українців предметами першої необхідності, місцями для тимчасового проживання та фінансовими коштами, а також дасть можливість отримати необхідне медичне обслуговування та психологічну підтримку. 

Пріоритети цієї підтримки були обговорені з аміністраторкою агентства Самантою Пауер під час візиту Першої леді Олени Зеленської до Вашингтону.

Нагадаємо, у липні Палата представників США ухвалила законопроєкт про оборонний бюджет США на 2023 рік, який передбачає виділення 1 млрд доларів для забезпечення безпеки України.

Крім того, у Білому домі раніше уточнили, чи вже застосовують ленд-ліз для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.