ЄС відкриває представництво в Кремнієвій долині

Четвер, 28 липня 2022, 21:17

В американському місті Сан-Франциско 1 вересня буде відкрите представництво ЄС, спрямоване на підтримання контакту з представниками великих технологічних компаній.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Уперше про представництво ЄС у Кремнієвій долині стало відомо 18 липня, коли Рада Європейського Союзу опублікувала свої висновки щодо цифрової дипломатії блоку. Тоді метою відкриття представництва називалося "налагодження контактів із владою і стейкхолдерами на місці".

Представництво буде слугувати каналом зв’язку для делегації ЄС у США, яка базується у Вашингтоні, та Кремнієвій долині. Це перший випадок в історії Євросоюзу, коли він відкриває два представництва в одній країні.

Спершу працівники ЄС будуть розташовуватися в генеральному консульстві Ірландії у Сан-Франциско, поки Єврокомісія не підшукає окремого приміщення.

У ЄС можуть відключити Facebook та Instagram через рішення ірландського регулятора

Очолить нове представництво багаторічний працівник Європейської комісії Жерар де Грааф, який був причетним до укладання найважливішого цифрового законодавства ЄС – Закону про цифрові ринки та Закону про цифрові послуги.

"Важливо мати позитивні відносини між регулятором і тими, кого він регулює. На мій погляд, наша роль – спробувати полегшити впровадження (регулювань) і комплаєнс", – розповів де Грааф журналістам під час брифінгу.

Повідомлення про відкриття представництва ЄС у Кремнієвій долині з’явилося на тлі підготовки Європейською комісією нового законодавства, яке регулюватиме діяльність "технологічних гігантів". У ньому Єврокомісія вперше візьме на себе роль єдиного регулятора внутрішнього ринку ЄС.

Деякі кроки в цьому напрямку вже були вжиті: так, у червні Європейський Союз зобов'язав великі технологічні компанії, як-от Facebook і Google, вживати заходів для видалення фейкових акаунтів і дипфейків на своїх платформах під загрозою великих штрафів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.