У ЄС можуть відключити Facebook та Instagram через рішення ірландського регулятора

Четвер, 7 липня 2022, 17:16

Цього літа в країнах ЄС можуть припинити роботу Facebook та Instagram через рішення Комісії із захисту даних Ірландії не передавати дані про користувачів з Європи до Сполучених Штатів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Ірландський регулятор у четвер повідомив своїх європейських колег, що блокуватиме передання користувацьких даних компанії Meta (володіє Facebook та Instagram) з Європи до США. Вони мають місяць для оцінки цього рішення.

Цьому передувала ухвала Суду ЄС від 2020 року, яка анулювала угоду між Брюсселем і Вашингтоном про обмін даними через побоювання, що у США їх використовуватимуть для стеження за користувачами.

Після цього Meta заявила, що в разі відсутності нової угоди про обмін даними вона буде змушена закрити більшість своїх сервісів у Європі – включно з Facebook та Instagram. Відповідні переговори ведуться, і в березні було досягнуто попередньої домовленості, але ніякого прогресу відтоді не відбулося.

У Meta, реагуючи на рішення ірландського регулятора, запевнили, що йдеться про ситуацію, вирішення якої перебуває в процесі. Тому про негайне вимкнення соцмереж у країнах ЄС поки не йдеться.

Як повідомлялося, Європейський Союз зобов'яже великі технологічні компанії, як-от Facebook і Google, вживати заходів для видалення фейкових акаунтів і дипфейків на своїх платформах під загрозою великих штрафів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.