Кулеба: у деяких країн Заходу "починається зуд на тему переговорів з РФ"

П'ятниця, 29 липня 2022, 09:16

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що немає ніяких сигналів про готовність до переговорів з боку РФ, і Україна розʼяснює деяким партнерам, чому їхні сподівання на конструктивну позицію Росії не відповідають дійсності.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Укрінформ.

У відповідь на питання про знаки росіян про готовність до переговорів, він зауважив, що українська сторона щодня отримує їх у вигляді чергових ракетних обстрілів української території, у вигляді заяв керівництва Росії і найвищих посадовців про те, що треба звалити президента Зеленського, про те, що треба забезпечити повну денацифікацію України.

"Та немає насправді ніяких сигналів. Росія хоче насправді воювати, але дійсно, під приводом бажання пом’якшити ситуацію напередодні зимового сезону в деяких партнерах починається знову зуд на тему переговорів з Російською Федерацією", - наголосив Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що влада дуже спокійно і чітко роз’яснює партнерам, чому їхні сподівання на конструктивну позицію Росії не відповідають дійсності.

Нагадаємо, представник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко вважає, що заяви глави МЗС Росії Сєргєя Лаврова про нібито небажання Києва вести переговори з Москвою спрямовані на зрив контрнаступу Збройних Сил на півдні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: