Один із фаворитів на заміну Джонсона підтримав Ліз Трасс на посту прем'єра

П'ятниця, 29 липня 2022, 11:48

Міністр оборони Британії Бен Воллес, один із найпопулярніших членів британського уряду, підтримав кандидатуру міністра закордонних справ Ліз Трасс на пост прем’єр міністра.

Про це він написав у статті для The Times, повідомляє "Європейська правда".

Трасc, яка, згідно з опитуваннями членів правлячої Консервативної партії лідирує у боротьбі за пост лідера партії,"справжня" і має досвід вирішення проблем у країні, зазначив Воллес.

Трасс на посаді прем’єра Британії хоче заборонити кетколлінг і "вовчий свист"

"Я сидів із нею у кабінеті міністрів, на двосторонніх зустрічах та міжнародних самітах. Вона наполягає на своєму. Насамперед вона пряма і має на увазі те, що говорить", - написав міністр.

Воллес, популярний серед консерваторів за позицію щодо підтримки України у війні, вважався одним із перших фаворитів на заміну Джонсона, перш ніж відмовився від участі у перегонах.

Воллес завдав удару по конкуренту Трасс Ріші Сунаку, зазначивши, що Сунак стане "чудовим членом будь-якого кабінету", але розкритикував його рішення піти у відставку з уряду Бориса Джонсона, що спровокувала хвилю інших відставок і в підсумку змусила Джонсона піти.

У статті Воллес перерахував проблеми, з якими стикається Британія, зокрема економічні наслідки пандемії коронавірусу, глобальну інфляцію та загрозу з боку Путіна.

"Це не звичайні часи… Трасс - єдиний кандидат, який має як широту, так і глибину досвіду, необхідного для протистояння цим викликам", - заявив він.

Сама Трасс пообіцяла бути "найбільшим другом" України за прикладом Бориса Джонсона, якщо переможе на виборах за посаду лідера консерваторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.