Вступ Швеції та Фінляндії в НАТО обнулив усі відмовки для України – Кулеба

Понеділок, 4 липня 2022, 10:32

Рішення НАТО почати процес набуття членства для Швеції та Фінляндії фактично обнулило аргументи про те, чому Україна не може стати членом Альянсу.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю LB.ua.

"Нам же казали: "Ми ж не можемо іти вперед на кордон, у нас буде спільний кордон з Росією. Ви чого, це ж Росія, егегей, ескалація". Будь ласка, в них скільки тепер дві тисячі кілометрів спільного кордону і НАТО стоятиме біля воріт Петербурга", - сказав Кулеба.

"Тобто оці всі аргументи про те, чому не можна брати Україну в Альянс, обнулилися. Це те, про що ми постійно говорили, що все це вони вигадали просто для того, щоби виправдовувати своє небажання нас інтегрувати", - додав міністр.

Водночас Кулеба зазначив, що не бачить зараз передумов для зміни НАТО своєї практичної політики щодо набуття членства України.

Нагадаємо, Північноатлантична рада 29 червня офіційно розпочала процес вступу Фінляндії та Швеції

Країни подали заявки на вступ одночасно у травні, але до останнього рішення про їхнє прийняття вже на мадридському саміті Альянсу було під питанням через вето Туреччини.

На саміті НАТО в Мадриді також затвердили комплексний пакет допомоги Україні. Пакет включає безпекові комунікації, поставки пального, медичне обладнання, обладнання для протистояння біологічній, хімічній і ядерній зброї, устаткування для боротьби з дронами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: