Перший транш макрофіну ЄС надійде до кінця липня – Єврокомісія

Понеділок, 4 липня 2022, 18:18

Перший транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу в розмірі мільярда євро Україна отримає наприкінці липня.

Про це агенції "Інтерфакс-Україна" у понеділок заявив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє "Європейська правда".

"У липні... до кінця місяця", – зазначив Домбровскіс у кулуарах міжнародної конференції високого рівня з відновлення України у швейцарському Лугано.

Він не зміг оцінити, коли і в яких обсягах надходитимуть наступні транші, зазначивши, що нині триває робота над цим питанням.

Як повідомлялося, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення органу запропонувати виділення першого мільярду євро макрофінансової допомоги Україні.

Тепер рішення повинні затвердити Рада Європейського Союзу і Європейський парламент.

Нагадаємо, Європейська рада за підсумками саміту 24 червня ухвалила рішення надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі до дев’яти мільярдів євро.

Про затвердження макрофінансової допомоги стало відомо ще наприкінці травня.

Як повідомляв Bloomberg, програма макрофінансової допомоги складатиметься з позик строком на 25 років із відстрочкою платежів на 10 років. При цьому відсотки за позиками покриватимуться з бюджету ЄС.

Україна неодноразово використовувала макрофінансову допомогу ЄС. У травні, приміром, вона отримала останні 600 млн євро з попереднього екстреного пакета.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: