Туреччина перевіряє походження зерна на судні, що прибуло з окупованого Бердянська – ЗМІ

Понеділок, 4 липня 2022, 20:47

Туреччина в понеділок почала розслідування щодо походження зерна на судні Zhibek Zholy, яке напередодні прибуло в порт Карасу з окупованого російськими військами Бердянська Запорізької області.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

За словами турецьких посадовців, які спілкувалися з виданням на умовах анонімності, судно ще не причалило в порт і не почало розвантажувати зерно. Поки турецька влада не перевірить маршрут і походження зерна, Zhibek Zholy перебуватиме в турецьких водах.

Нагадаємо, 1 липня у турецький порт Карасу зайшов корабель Zhibek Zholy з окупованого Бердянська.

Раніше призначений окупантами глава так званої "тимчасової адміністрації Запорізької області" Євген Балицький повідомив, що корабель вивіз з Бердянська 7 тисяч тонн українського зерна, викраденого росіянами.

Суховантаж Zhibek Zholy був побудований в Росії на замовлення казахстанської компанії KTZ Express Shipping, але ходить він ходить під прапором РФ.

Напередодні посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що турецька митниця затримала російське вантажне судно з зерном, вкраденим окупаційними силами і вивезеним із порту Бердянська.

Як відомо, Росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом.

Туреччина та ООН спільно ведуть переговори з українською та російською сторонами, щоб знайти компроміс та вивезти зерно Чорним морем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.