На єгипетському курорті акула загризла жінок із Австрії та Румунії

Понеділок, 4 липня 2022, 22:41

Міністерство закордонних справ Румунії в неділю підтвердило смерть громадянки країни в курортному місті Хургада внаслідок нападу акули – це друга загибла європейка на цьому курорті за останні дні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зазначається, що з посольством Румунії в Єгипті в неділю зв’язався туристичний оператор, який повідомив про смерть румунки в Хургаді. Згідно з інформацією єгипетської влади, причиною смерті став напад акули.

Посольство зв’язалося з родичами загиблої, щоб повідомити їм про те, що сталося, й вирішити питання транспортування тіла в Румунію.

"Оскільки за останні два дні це вже другий інцидент, пов’язаний із нападом акул, МЗС рекомендує громадянам Румунії, які перебувають у Єгипті або планують туди поїхати з туристичною метою, дотримуватись порад і рекомендацій місцевої влади", – наголошується в повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомили про смерть у Хургаді 68-річної громадянка Австрії. З відео, оприлюдненого очевидцями в соцмережах, випливає, що акула напала на жінку неподалік від берега. Після цього єгипетська влада закрила пляж для відвідувачів.

Напад акули на людину – доволі рідкісне явище. За даними Музею природознавства Флориди, у 2021 році таких випадків було зафіксовано трохи більше 130, вони призвели до смерті 11 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.