Поліція Іспанії вилучила підводні дрони для контрабанди наркотиків

фото
Вівторок, 5 липня 2022, 09:32

Іспанська поліція конфіскувала три підводні безпілотники, призначені для контрабанди наркотиків морем з Марокко.

Про це пише BBC, повідомляє "Європейська правда".

Безпілотні підводні апарати, ймовірно, здатні нести до 200 кг вантажу. У рамках 14-місячного розслідування вісім осіб було заарештовано у Кадісі, Малазі та Барселоні.

 

Іспанська поліція заявила, що вперше виявила підводний апарат, здатний керуватись без участі людини.

"Ці пристрої можуть дозволити наркоторговцям дистанційно перевозити велику кількість наркотиків через Гібралтарську протоку", - йдеться у заяві поліції.

Гібралтарська протока - вузька смуга моря, що відокремлює Марокко від Іспанії.

Один з підводних човнів був повністю побудований, ще два перебували на стадії будівництва. Вважається, що два з низ призначалася для французької банди, яка займається контрабандою кокаїну.

Чиновники також вилучили 14 кг гашишу, 8 кг марихуани, понад 157 300 євро готівкою та шість великих безпілотників.

Транспортні засоби, оснащені системами GPS-навігації, потенційно можуть керуватись наркоторговцями з будь-якої точки світу за допомогою планшета.

Чиновники заявили, що банда спеціалізувалася на створенні широкого спектру повітряних, наземних та морських транспортних засобів, призначених спеціально для перевезення наркотиків, та звинуватили їх у постачанні пристроїв злочинним організаціям у Данії, Італії, Франції та Іспанії.

В Іспанії минулого року поліція конфіскувала саморобний підводний човен зі скловолокна та фанери завдовжки 9 метрів під час рейду на складі в Малазі.

Іспанія стала ключовим пунктом ввезення наркотиків до Європи через свою близькість до Марокко — великого виробника канабісу і тісних зв'язків з колишніми колоніями в Південній Америці, де виробляється більша частина кокаїну у світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.