Британія відреагувала на перейменування території біля посольства в Москві на "площу ЛНР"

Вівторок, 5 липня 2022, 16:16

Посольство Великої Британії в Росії заявило, що перейменування території біля установи на "площу ЛНР" ніяк не вплине на позицію Лондона щодо російсько-української війни.

Про це йдеться в повідомленні посольства у Telegram, передає "Європейська правда".

"Уряд Великої Британії, як і вся міжнародна спільнота, не визнає так звані "Луганську та Донецьку народні республіки". Перейменування вулиць у Росії перебуває у віданні місцевої влади, але це, звичайно, ніяк не вплине на позицію уряду Великої Британії щодо незаконного вторгнення Росії в Україну", – зазначили в дипустанові.

Як передає російський "Интерфакс", у вівторок мер Москви Сєргєй Собянін підписав ухвалу про перейменування безіменної території біля посольства Великої Британії на "площу Луганської народної республіки".

Нагадаємо, раніше депутати Москви затвердили рішення про перейменування території біля посольства США в Росії на "площу ДНР". Після цього дипустанова прибрала згадку про адресу зі свого сайту, залишивши натомість лише географічні координати.

У перші місяці повномасштабної війни низка європейських міст перейменували вулиці на честь України, у багатьох випадках обравши для цього вулиці, на яких розташовані посольства РФ.

З таким закликом виступило й МЗС України, пропонуючи змінити назви вулиць з російськими посольствами та консульствами на присвячені Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: