У Москві придумали відповідь на перейменування в країнах Заходу вулиць з посольствами РФ

Середа, 8 червня 2022, 17:25

Московська мерія вирішила дати свої ідеологічні назви територіям поруч з посольствами Німеччини й США, наслідуючи "переселення" на вулиці на честь України посольств РФ у низці європейських держав - хоча безпосередньо у ФРН і США, наскільки відомо, таких ідейних перейменувань не було.

Як повідомляє "Європейська правда", рішення Московської міської думи опублікувало РБК.

Рішення стало результатом ще травневої ініціативи депутатів Думи про те, щоб "увічнити у міській топоніміці пам’ять про героїзм захисників Донбасу". 30 травня винесли на громадське голосування варіанти назви для безіменної території біля посольства США у Москві. Перемогла назва "площа ДНР".

"Ми підтримуємо позицію більшості москвичів і пропонуємо присвоїти назву "площа Луганської народної республіки безіменній території, що примикає до комплексу приміщень посольства Німеччини, а також присвоїти посольству ФРН у Росії адресу на площі ЛНР", - додають у документі.

Нагадаємо, в перші місяці повномасштабної війни низка європейських міст перейменували вулиці на честь України, у багатьох випадках обравши для цього вулиці, на яких розташовані посольства РФ.

З таким закликом виступило й МЗС України, пропонуючи змінити назви вулиць з російськими посольствами та консульствами на присвячені Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: