Кулеба обговорив із Блінкеном і Бербок прискорене отримання Україною важкої зброї

Середа, 6 липня 2022, 21:12

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в середу провів телефонні розмови з американським і німецькою візаві – Ентоні Блінкеном і Анналеною Бербок – напередодні зустрічі глав МЗС "Групи двадцяти".

Про це повідомляє "Європейська правда".

За словами Кулеби, з державним секретарем США він домовився привертати увагу до російської агресії на зустрічі "Групи двадцяти" і не дати Росії поширювати брехню.

"Вдячний за військову допомогу США. Ми скоординували кроки для пришвидшення постачання важкого озброєння Україні від США та інших партнерів", – зазначив глава українського МЗС.

Із міністеркою закордонних справ Німеччини Кулеба домовився про подальший тиск на Росію, а також скоординували кроки для розблокування експорту українського продовольства.

"Я наголосив на нагальній потребі збільшити постачання німецьких самохідних артилерійських установок і ракетних систем залпового вогню Україні", – зазначив Кулеба.

Зустріч глав МЗС "Великої двадцятки" пройде на острові Балі 7-8 липня.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен не планує переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на міністерській зустрічі G20.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: