Прем'єр Греції виключає дострокові вибори напередодні важкої зими через енергетику

Четвер, 7 липня 2022, 13:29

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс виключив проведення дострокових виборів, спростувавши чутки про те, що вони можуть бути проведені восени до того, як його популярність постраждає від енергетичної кризи.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Міцотакіс, обраний 2019 року, заявив, що його пріоритетом є стабільність для завершення реформ.

Його консервативний уряд хоче скористатися останнім відрізком свого чотирирічного терміну, щоб відновити позиції, втрачені у боротьбі з пандемією COVID, та продовжити економічні реформи.

"Я не дивлюся на опитування громадської думки, щоб оголосити вибори. У нас є уряд із сильною більшістю, і я зобов'язаний забезпечити стабільність у країні", — сказав Міцотакіс.

Партія Міцотакіса "Нова демократія" лідирує в опитуваннях громадської думки, але її популярність постраждала через різке зростання цін на енергоносії, яке посилилося після вторгнення Росії в Україну.

Ліва опозиція закликала його оголосити дострокові вибори.

За нинішньої виборчої системи Греції проста система пропорційного представництва, яка забезпечує абсолютну більшість, є проблемою для політичних партій і може призвести до місяців політичної невизначеності. Міцотакіс назвав це "бомбою".

"Навіть якщо я заплачу політичну ціну, тому що ми маємо пройти через важку зиму, я не приховував цього, я абсолютно готовий це прийняти", — сказав він, повторивши, що вибори відбудуться за графіком наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.