Росіяни вдруге випустили ракети по танкеру під прапором Молдови

Четвер, 7 липня 2022, 13:41

Росіяни випустили дві ракети по танкеру під прапором Молдови у Чорному морі, на якому міститься понад 500 тонн дизельного палива.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки на своїй сторінці у Facebook, пише "Європейська правда".

За даними оперативного командування, "Південь", під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30 випущено дві ракети Х-31.

Одна влучила в танкер Millennial Spirit під прапором Молдови, який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту.

"Наразі, імовірно, горіння залишків вантажу. На момент першого влучання в судно на ньому перебувало понад 500 тонн дизпалива. Через блокаду рашистами судноплавства танкер вже 4 місяці дрейфує в морі без екіпажу, як екологічна бомба уповільненої дії. Друга ракета самоліквідувалася над морем", - йдеться у повідомленні.

Танкер Millennial Spirit вже вдруге піддався обстрілу. 25 лютого його підбили у нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж судна – громадяни Росії, вони тоді встигли покинути корабель, на якому спалахнула пожежа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: