У Британії неофіційно почались партійні перегони на заміну Джонсона

П'ятниця, 8 липня 2022, 07:47

Голова спеціального комітету із закордонних справ Палати громад Том Тугендхат, генеральний прокурор Суелла Браверман і ексміністр з питань Brexit Стів Бейкер стали останніми консерваторами, які висловили бажання позмагатись за пост лідера партії і прем’єра Британії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BBC.

Наступного тижня має бути затверджено графік виборів консерваторів, і очікується, що новий прем’єр-міністр обійме посаду до вересня. Але неофіційно партійні перегони вже почалися.

Тугендхат розпочав свою кампанію, пообіцявши в Daily Telegraph у п’ятницю зниження податків і "нову енергію та ідеї" для уряду.

Генеральний прокурор Брейверман також підтвердила, що балотуватиметься.

Колишній міністр з питань Brexit Бейкер заявив, що серйозно розглядає можливість балотуватися після того, як його просили про це інші люди.

Саджид Джавід, колишній міністр охорони здоров'я, ​​міністр транспорту Грант Шеппс, міністр закордонних справ Ліз Трасс, колишній канцлер Ріші Сунак і колишній міністр закордонних справ Джеремі Хант також є потенційними кандидатами.

Тим часом, за даними соцопитування YouGov, міністр оборони Британії Бен Воллес є явним фаворитом серед членів Консервативної партії на роль наступного прем’єр-міністра. За даними ЗМІ, Воллес обмірковує участь у виборах з родиною.

Джонсон подав у відставку в четвер після двох днів відчайдушних спроб зберегти владу після потоку відставок. Він планує залишитися на посаді прем'єр-міністра, доки до осені не буде обрано його наступника.

Дивіться більше про це у відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.