Новий міністр фінансів Британії помилково повідомив про смерть експрем'єра Японії після замаху

П'ятниця, 8 липня 2022, 11:20

Новий міністр фінансів Великої Британії Надхім Захаві у п’ятницю надіслав свої співчуття Японії, оскільки помилково вважав, що колишній прем’єр-міністр Сіндзо Абе помер після замаху на нього.

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

"Неприємні новини з Японії", - написав Захаві у Twitter о 06:07 за місцевим часом. На той момент повідомлень про смерть Абе не було.

Японія: окупація РФ та допомога Україні

"Прем'єр-міністр Сіндзо Абе помер після того, як в нього вистрелив нападник. Ми йдемо в політику, щоб служити і намагатися зробити світ кращим, добра людина втратила своє життя, переслідуючи цю благородну мету. Нехай спочиває у вічному спокої", - додав міністр.

Захаві, призначений у вівторок, коли уряд британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона почав розвалюватися, пізніше видалив твіт.

Міністерство фінансів Британії заявило, що Захаві зробив "справжню помилку" та висловив свою реакцію на жахливий інцидент.

Невідомий вистрелив з дробовика у колишнього прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе під час виступу в західному місті Нара, Абе госпіталізований.

Після пострілу Абе упав, стікаючи кров'ю. Він був непритомний, і як повідомляється, "було схоже на те, що в нього зупинилося серце". Нападника затримали.

Абе вперше обійняв посаду в 2006 році як наймолодший прем'єр-міністр Японії з часів Другої світової війни.  Він  був прем'єр-міністром два терміни і залишався на найвищому урядовому посту протягом найтривалішого безперервного терміну в історії Японії. 

У 2020 році він пішов у відставку через поганий стан здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.