Уряду Ірландії загрожує вотум недовіри після втрати більшості у парламенті

П'ятниця, 8 липня 2022, 13:29

У парламенті Ірландії відбудеться голосування про недовіру уряду, після якого керівна коаліція втратила офіційну більшість.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Головна опозиційна партія Ірландії "Шинн Фейн" заявила, що наступного вівторка подасть на розгляд питання про недовіру про вотум недовіри.

Член правоцентристської партії Fine Gael пішов у відставку в середу після того, як проголосував проти законопроєкту, поданого урядом, до якого також входять правоцентристська Fianna Fail прем'єр-міністра Міхала Мартіна та партія "Зелених".

Тепер коаліція має 79 місць у нижній палаті, яка складається з 160 депутатів. Проте деякі інші законодавці, які залишили уряд за останні два роки, продовжують підтримувати його на основних голосуваннях разом із незалежними депутатами.

Оскільки "Шинн Фейн" значно випереджає будь-яку іншу партію в опитуваннях громадської думки, ті, хто підтримує уряд, навряд чи проголосують за його повалення та проведення виборів раніше запланованих на 2025 рік.

"Цей уряд втратив свою парламентську більшість і не в змозі впоратися з кризою вартості життя та житла. Настав час звільнити місце для уряду, який поставить працівників і сім’ї на перше місце", – заявила лідер "Шинн Фейн" Мері Лу Макдональд, чия партія ніколи не була в уряді.

Нагадаємо, 6 липня прем'єр Ірландії Міхал Мартін відвідав понищені війною Бородянку, Бучу, Ірпінь та назвав війну РФ "порушенням міжнародного права і всього, що важливо для Ірландії". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.