Учасники зустрічі G20 підтримали вимогу до Росії розблокувати експорт зерна з України

П'ятниця, 8 липня 2022, 18:59

Міністри закордонних справ "Групи двадцяти", які в п’ятницю завершили зустріч на індонезійському острові Балі, підтримали вимогу щодо Росії зняти блокування експорту українського зерна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Сподіваємось, результатом цієї зустрічі стане те, що Росія зрозуміє, наскільки поширеним є консенсус щодо потреби досягти прогресу в питанні зерна", – сказав неназваний західний посадовець, додавши, що конкретні результати зустрічі G20 ще належить побачити.

Зазначимо, що міністерська зустріч "Групи двадцяти" цього разу завершилась без ухвалення спільного комюніке й спільного фото.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн G7 влаштували бойкот главі російського МЗС Сергєю Лаврову. Вони не прийшли на вечерю з усіма міністрами країн-членів G20, організовану господаркою зустрічі Індонезією, а традиційне фото зустрічі не відбулося через присутність Лаврова.

Глава МЗС Німеччини: міністерська зустріч G20 має показати ізольованість Росії

У МЗС Росії повідомили, що Лавров на зустрічі G20 проведе двосторонні переговори, але не братиме участі в офіційній трапезі та у робочій сесії в другій половині дня у п’ятницю. Зокрема Лавров був відсутній на засіданні, де виступав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

На цьому тлі міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок звинуватила Лаврова у відмові від переговорів після того, як він залишив зустріч G20.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: