Глава МЗС Німеччини: міністерська зустріч G20 має показати ізольованість Росії

Четвер, 7 липня 2022, 19:58

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок після прибуття на Балі для участі в міністерській зустрічі "Групи двадцяти" у четвер заявила, що вона повинна підкреслити єдність Заходу й міжнародну ізоляцію Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Zeit.

Глава МЗС Німеччини: не можна дозволити РФ використати зустріч G20 у своїх цілях

За словами Бербок, вона прибула на зустріч, "щоб чітко показати, що ми не поступимося міжнародною трибуною Росії". Глава німецького МЗС додала, що не можна дозволити Владіміру Путіну "кинути світ у хаос".

Бербок повідомила, що країни "Групи семи" домовилися не проводити двосторонні зустрічі з главою російського МЗС Сергєєм Лавровим, навіть на полях міністерської зустрічі G20. Крім того, не буде і традиційної фотографії з усіма учасниками зустрічі.

Під час зустрічі з Лавровим очільниця німецької дипломатії "добере дуже чіткі слова, що сказати, що ми не приймаємо такого порушення міжнародного права" і "негайно закличе до припинення бомбардувань" України.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в середу провів телефонні розмови з американським і німецькою візаві – Ентоні Блінкеном і Анналеною Бербок – напередодні зустрічі глав МЗС "Групи двадцяти".

Держсекретар США Ентоні Блінкен не планує переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на міністерській зустрічі G20.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: