У білоруському полку, який воює проти РФ, кажуть про загибель ще двох добровольців

П'ятниця, 8 липня 2022, 21:48

Полк імені Кастуся Калиновського, до складу якого входять білоруські добровольці, що воюють проти Росії, повідомив про імовірну загибель двох своїх бійців, зв’язок із якими було втрачено після бою під Лисичанськом.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Раніше полк повідомляв про зникнення безвісти шести своїх бійців, але після аналізу фото та відео, яке поширили російські Telegram-канали, там припускають загибель добровольців Василія Парфьонова ("Сябро") і Вадима Шатрова ("Папік").

Раніше полк повідомив, що 26 червня батальйон "Волат" полку імені Кастуся Калиновського брав участь у стримуванні танкового прориву окупантів у районі Лисичанська. Спершу бійці змогли відкинути росіян, але за другою хвилею наступу почали відступати й зникли зі зв’язку.  

Полк Калиновського підтвердив, що командир батальйону "Волат" із позивним "Брест" героїчно загинув. Ще кілька бійців зникли безвісти, їх розшукують. Тоді було відомо лише про полон Яна Джурбейка на прізвисько "Тромблі".

Білоруське видання "Наша Ніва" зазначало, що це – найбільші втрати білоруського підрозділу у війні проти російських загарбників. Всього в різних підрозділах з українського боку загинуло 7 білоруських добровольців. 

26 березня повідомлялося, що білоруський батальйон імені Кастуся Калиновського ввійшов до складу Збройних сил, а бійці склали присягу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.