Соратники Джонсона хочуть не допустити обрання ексміністра фінансів лідером консерваторів – ЗМІ

Субота, 9 липня 2022, 10:37

Члени Консервативної партії Великої Британії, які підтримують Бориса Джонсона, хочуть запобігти обрання колишнього міністра фінансів Ріші Сунака новим прем’єром, звинувачуючи його у зраді.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Financial Times.

У розмові з виданням неназвані соратники Джонсона кажуть, що відставка Сунака викликала "величезне обурення", а його самого називають "зрадливим покидьком" – зокрема через те, що він нібито не попередив про намір скласти повноваження.

"Ріші отримає по заслузі за те, що очолив зусилля з повалення прем’єра", – цитує Financial Times одного з членів команди колишнього лідера Консервативної партії. Інший звинуватив Сунака у відсутності плану діяльності під час перебування на посаді міністра фінансів.

Ріші Сунак оголосив про наміри висуватися в лідери Консервативної партії у п’ятницю. Деякі букмекери наразі прогнозують йому найвищі шанси перемогти на виборах. Водночас Сунак непопулярний серед частини торі через підвищення податків під час епідемії COVID-19 для збільшення фінансової допомоги.

Станом на зараз, окрім Сунака, про наміри боротися за посаду лідера консерваторів оголосив ще глава комітету із закордонних справ Палати громад Том Таґендгет.

Нагадаємо, глава британського уряду Борис Джонсон оголосив у четвер, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера.

Після кількох днів боротьби за посаду Джонсона покинули всі, крім кількох союзників, після того, як останній із серії скандалів похитнув їхню підтримку.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. 

Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну.

Дивіться нове відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?, а також читайте: Борис до жовтня: що змінить для України та чому станеться відставка прем'єра Джонсона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.