В Іспанії, схоже, знайшли найдавніші рештки предка людини в Європі

Субота, 9 липня 2022, 15:00

Фрагмент щелепної кістки, знайдений на півночі Іспанії в червні, може бути найдавнішою скам’янілістю предка людини, знайденою на сьогоднішній день в Європі, заявили іспанські палеонтологи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Дослідники заявили, що вік скам'янілості, знайдені на археологічній ділянці в гірському масиві Атапуеркк, становить близько 1,4 мільйона років.

Досі найдавнішою скам’янілістю предків людини, знайденою в Європі, була щелепна кістка, знайдена на тому ж місці в 2007 році – її вік становив 1,2 мільйона років.

Тепер вік знахідки будуть підтверджувати методом датування в Національному центрі дослідження еволюції людини в місті Бургосі, що неподалік Атапуерке. Очікується, що процес триватиме від шести до восьми місяців.

Зазначимо, що Атапуерке – це місце збереження чи не найбільшої кількості доказів доісторичної діяльності людини в Європі. У 2000 році його було включено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У жовтні минулого повідомлялося, що археологи знайшли  в містечку Геркуланум недалеко від Помпеї скелет чоловіка, який загинув під час виверження вулкана Везувій в 79 році нашої ери. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.