На літньому з'їзді партії Шольца жінкам підмішували "наркотик зґвалтування" - ЗМІ

Субота, 9 липня 2022, 21:43

Соціал-демократична партія Німеччини, яку очолює канцлер Олаф Шольц, вивчає повідомлення про те, що кільком жінкам підмішували "наркотик зґвалтування" на літньому з'їзді партії на початку цього тижня.

Про це пише DW, повідомляє "Європейська правда".

СДПН має у своєму розпорядженні повідомлення, що вісім жінок постраждали від певних "нокаутуючих крапель" - німецький сленговий термін, що означає кілька так званих "наркотиків зґвалтування", включаючи відносно відомий рогіпнол.

Інциденти могли статися на партійній літній вечірці у середу. Про цю історію вперше повідомила німецька газета Tagesspiegel, а інформаційні агенції dpa і Reuters також пізніше послалися на ті самі внутрішньопартійні повідомлення з цього питання.

У середу в канцелярії відбулася національна літня вечірка СДПН, частина насиченого тижня подій у Берліні в останній тиждень роботи Бундестагу перед літніми канікулами, які триватимуть до початку вересня.

"Це обурливий поворот подій, про який з нашого боку було негайно повідомлено парламентську поліцію", — написав високопоставлений представник СДПН Матіас Мартін депутатам Бундестагу від СДПН та їхнім співробітникам.

Згідно з повідомленням Tagesspiegel з посиланням на внутрішню чат-групу СДПН, партії було відомо про вісім підозрілих випадків.

"Ми рекомендуємо іншим людям, які потенційно постраждали, негайно довести це до поліції", — написав Мартін.

Згідно з повідомленнями у чаті СДПН, один випадок був підтверджений перевіркою та звинуваченнями проти невідомого нападника.

У заході взяли участь депутати від СДПН національного та місцевого рівнів, їхні співробітники та гості. Канцлер Олаф Шольц також був присутнім.

За даними Tagesspiegel, цього року загалом взяли участь близько 1000 осіб, що менше, ніж у попередні роки, через пандемію COVID.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.