У Сеймі Латвії розглянуть питання визнання РФ терористичною державою

Понеділок, 1 серпня 2022, 12:11

У вівторок, 2 серпня, комісія Сейму Латвії із закордонних справ розгляне заяву, за якою передбачається визнання Росії терористичною державою.

Про це  заявив голова парламентської комісії із закордонних справ Ріхардс Колс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

"Аморальна війна Росії проти України - особливо жорстока і варварська, Росія без розбору катує, калічить і вбиває як військовослужбовців, так і мирних жителів", - наголосив політик.

Засідання комісії заплановане на вівторок об 11.00 у дистанційному форматі.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс у неділю знову закликав Європейський Союз визнати Росію державою-спонсором тероризму, оскільки її дії багато в чому нагадують "Ісламську державу".

"Ми бачимо всю жорстокість російських сил, які насправді багато в чому нагадують ІДІЛ, яку ми завжди називали терористичною організацією. Назвімо речі своїми іменами", – пояснив він.

Як повідомлялося, Сенат США у минулу середу одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою-спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.