Австрія скасувала вимогу самоізоляції для хворих на коронавірус

Понеділок, 1 серпня 2022, 13:27

З 1 серпня в Австрії люди, які отримали позитивний тест на коронавірус, не зобов’язані залишатися у себе вдома і можуть за потреби виходити у справах і контактувати з людьми.

Про це повідомляє Kurier, пише "Європейська правда".

Згідно з новим розпорядженням міністерства охорони здоров’я, коронахворі, якщо почуваються достатньо добре, можуть виходити з дому чи запрошувати інших до себе додому - але з вимогою носити маску. Ходити без маски можна лише надворі, за умови, що можливо триматись на відстані 2 метрів від інших людей. 

Людям з позитивним тестом і далі не можна буде відвідувати ресторани й бари, хоча фізично заходити у приміщення в масці не заборонено. 

Зберігається заборона заходити у заклади як будинки для літніх людей, лікарні, школи, дитсадки тощо. 

Дітям з підтвердженим захворюванням не можуть приходити на навчання, а батьки у такому випадку мають право взяти тиждень відпустки. 

Також дозволяється не виходити на роботу людям з групи ризику, якщо вони знають про позитивний тест серед співробітників і побоюються заразитися. 

Обмеження на пересування коронахворих діють протягом 10 днів після отримання позитивного тесту або менше, якщо після того людина отримала негативний ПЛР-тест. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.