ЄС відзвітував про рекордні понад 60 тисяч тонн життєво необхідної допомоги Україні

Четвер, 11 серпня 2022, 14:29

Станом на сьогодні ЄС скоординував доставку Україні 66 224 тонн допомоги в натуральній формі з 30 країн через Механізм цивільного захисту ЄС.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Допомога включає 180 машин швидкої допомоги, 125 пожежних автомобілів, 300 електрогенераторів, 35 одиниць важкої техніки та 4 понтонні мости.

"Це, безумовно, найбільша, найтриваліша та найскладніша операція через Механізм цивільного захисту ЄС з моменту його створення в 2001 році, оціночна вартість якої наразі перевищує 425 мільйонів євро", - заявили в Єврокомісії.

Як зазначається, для підтримки цієї операції в Польщі, Румунії та Словаччині створено логістичні центри, звідки допомога надходить безпосередньо в Україну.

"Ми всі нажахані звірствами Росії в Україні. Надаючи екстрену допомогу, ми можемо принаймні зменшити величезний тиск на системи реагування на надзвичайні ситуації України. Сьогодні ми досягли важливої віхи – понад 60 000 тонн допомоги в натуральній формі, скоординованої через Механізм цивільного захисту ЄС, прибуло в Україну. Я надзвичайно вдячний кожній державі-члену, а також Норвегії, Туреччині та Північній Македонії за те, що вони запропонували допомогу, яку ми потім найбільш ефективно спрямували через Механізм. Ця солідарність є доказом того, що ЄС з Україною не лише на словах, а й на ділі", - сказав єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Єврокомісія нагадує, що 15 лютого Україна активувала механізм цивільного захисту ЄС у рамках підготовки до масштабної надзвичайної ситуації.

ЄС продовжує отримувати нові пропозиції Україні від своїх держав-членів і сьогодні. Останні пропозиції через Механізм включають лікарняні ліжка та гігієнічні набори з Австрії, машину швидкої допомоги та медичне обладнання з Норвегії, обладнання для притулків з Фінляндії, засоби індивідуального захисту з Німеччини, ліки з Чехії та Словаччини, генератори електроенергії з Італії та обладнання для енергопостачання з Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: