Угорський ОТР Bank допустив вихід із Росії – на заваді указ Путіна

Четвер, 11 серпня 2022, 17:48

Одна з найбільших угорських компаній, банк OTP Bank допускає можливість виходу з ринку Росії в майбутньому, але цей процес ускладнює указ президента РФ Владіміра Путіна про заборону продажів західних фінустанов.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Під час презентації звіту за другий квартал заступник виконавчого директора OTP Bank Ласло Бенчик заявив, що потенційні покупці представництва банку в Росії виявили "серйозний інтерес", але на заваді став указ Путіна.

Документ, який набув чинності минулої п’ятниці, забороняє інвесторам із "недружніх країн" продавати активи в частині енергетичних проєктів і банків до кінця 2022 року.

"Президентський указ, який забороняє продаж іноземних банків, що був опублікований у Росії, створює особливу ситуацію, але ми продовжуємо вивчати наші можливості, і до них входить можливий продаж (російського) банку", – додав Бенчик.

Заступник директора OTP Bank зазначив, що російське представництво фінустанови є прибутковим – за даними квартального звіту, воно очікує прибутку за підсумками 2022 року.

Ще у березні Міністерство закордонних справ України згадало OTP Bank серед іноземних компаній, які воно закликало бойкотувати через відмову піти з російського ринку у відповідь на повномасштабне вторгнення.

Пізніше виконавчий директор OTP Bank Шандор Чані заявив, що Україна тисне на фінустанову з вимогою продати своє російське представництво. При цьому він допускав, що присутність у Росії може стати "моральним питанням".

Інша велика угорська компанія, яка продовжує працювати в Росії, – це MOL, яка напередодні повідомила про оплату транзиту російської нафти через Україну після того, як раніше її прокачку було зупинено через неможливість сплати відповідно до санкцій ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.