Через посуху рівень води в найбільшому озері Італії наближається до рекордно низького показника

Субота, 13 серпня 2022, 17:56

Найсильніша посуха в Італії за останні десятиліття призвела до зниження рівня озера Гарда, найбільшого озера країни, майже до найнижчого рівня, який коли-небудь був зафіксований.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

 
фото AP

У північній Італії не було значних опадів протягом кількох місяців, а снігопади цього року зменшилися на 70%, висушивши такі важливі річки, як По, яка протікає через сільськогосподарські та промислові центри Італії.

Багато європейських країн, включаючи Іспанію, Німеччину, Португалію, Францію, Нідерланди та Британію, цього літа переживають посухи, які завдали шкоди фермерам і спонукали владу обмежити використання води.

Пересохла річка По, найдовша річка Італії, вже спричинила мільярди євро збитків фермерам, які зазвичай покладаються на неї для зрошення полів.

Щоб компенсувати це, влада дозволила більшій кількості води з озера Гарда витікати в місцеві річки. Але наприкінці липня вона зменшила витік води, щоб захистити озеро та пов’язаний з ним фінансово важливий туризм.

З 45 кубічних метрів води в секунду, які направляються в річки, озеро в п'ятницю було на 32 сантиметри над рівнем ґрунтових вод, що близько рекордно низьких значень у 2003 і 2007 роках.

Мер Гарди Давіде Бедінеллі сказав, що він повинен захистити як фермерів, так і туристичну індустрію. Він наполягав, що літній туристичний сезон проходить краще, ніж очікувалося.

Він підтвердив, що озеро втрачає два сантиметри води на день.

Водночас, за даними seatemperature.org, температура озера була вищою за середню для серпня. У п’ятницю вода в Гарді була майже 26 градусів за Цельсієм, що на кілька градусів тепліше, ніж середня температура серпня 22 C, і близько до середньої температури в Карибському морі.

Як повідомлялося, тижні спеки та нестача опадів цього літа призвели до виснаження рівня води в річці Рейні, торгової артерії Німеччини, що призвело до затримок у доставці та збільшення транспортних витрат більш ніж уп'ятеро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.