В Естонії невідомі обмалювали місто біля Нарви символами російської агресії 

фото
Понеділок, 15 серпня 2022, 14:11

В Естонії на вихідних на в'їзді до міста Нарва-Йиесуу, що на кордоні з Росією неподалік від міста Нарва, на декількох стендах з'явився символ російської агресії – буква Z.

Про це повідомило видання Postimees, пише "Європейська правда".

Член правління Нарвського товариства захисту старожитностей Сергєй Цвєтков у неділю, 15 серпня, виявив, що невідомі намалювали великі літери Z на двох стендах на в'їзді до міста.

 

"Біля стенда вже стояла поліцейська машина та співробітники фіксували порушення. Однак жодних дій не було, знаки агітації за "русскій мір" залишалися до пізнього вечора і не виключено, що і зараз ці літери - символ агресії Росії - як і раніше "прикрашають" в'їзд у місто, підкреслюючи, що, нібито, на думку багатьох місцевих жителів, Нарва та Нарва-Йиесуу – не Естонія", – заявив Цвєтков.

Мер Нарва-Йиесуу Максим Ільїн повідомив, що літери Z також з'явилися вчора на автобусних зупинках. 

"Протягом учорашнього дня їх прибрали звідти. Рештою, яка ще залишилася, ми займаємося", – додав він.

Нагадаємо, уряд Естонії 11 серпня оголосив, що за тиждень не пускатиме росіян із виданими Естонією шенгенськими візами за кількома винятками.

Прем’єрка Естонії Кая Каллас закликала зупинити видачу туристичних віз росіянам на поїздки до ЄС. Вона наголосила, що відвідування Європи – це привілей, а не право людини.

Детальніше про останні події в Естонії читайте у статті Символ окупації: як Естонія завершує декомунізацію у найбільш проросійському місті країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.